И в Швеция се надигнаха гласове срещу изграждането на газопровода Северен

...
И в Швеция се надигнаха гласове срещу изграждането на газопровода Северен
Коментари Харесай

И от Швеция призовават за спиране на "Северен поток-2"

И в Швеция се надигнаха гласове против построяването на газопровода " Северен поток-2 ", който би трябвало да транспортира газ от Русия до Германия.

Депутатът от шведския парламент (Риксдаг) Бьорн Сьодер насочи апел към външния министър Ан Линде да окаже напън върху Берлин да изостави плана. Той изиска Швеция да противодейства на градежа като отговор " на дейностите на Русия по отношение на Алексей Навални " и срещу изгонването на 5 февруари на трима европейски дипломати от Москва - на Швеция, Полша и Германия. Сьодер акцентира още и " рисковия темперамент " на газопровода за целия Европейски съюз.

" Руският газопровод " Северен поток-2 " към Германия е опасност за политиката на сигурност, тъй като прави Европа подвластна от съветския газ ", твърди някогашният зам.председател на Ригсдага и екслидер на демократите в паламента.

Само преди два дни и Съединени американски щати оповестиха за опцията да наложат нови наказания във връзка със строителството на  газопровода.

" Нашата позиция за " Северен поток-2 " е доста ясна и не е изменена. Президентът Байдън ясно сподели, че " Северен поток-2 е неприятна договорка. Той е неприятна договорка, тъй като разделя Европа и подлага Украйна и Централна Европа на съветски операции, протворечи на декларираните цели на Европа в региона на енергийната сигурност ", сподели представителят на Държавния департамент Нед Прайс.

Той добави, че Съединени американски щати " не престават да наблюдават опитите за заъвршване и узаконяване на тръбопровода " и сподели, че ограничаващите ограничения са " един от многото значими принадлежности ", с които Вашингтон разполага.

Същевременно през днешния ден зам.председателят на съветското държавно управление Александър Новак разгласи, че " Северен поток-2 " е готов на повече от 95% и ще бъде приключен.

" Уверени сме, че, без значение от деструктивните подходи, които следим от страна на Съединени американски щати, които забавят реализирането на плана, той ще бъде достроен ", съобщи Новак пред ТВ  " Россия 1 "

Той добави, че планът подхожда на европейското законодателство и " има просто конкурентна битка от страна на американските сътрудници, които желаят да доставят своя полутечен природен газ в Европа, т.е. това са непазарни способи за конкуенция ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР